Vreme v Posavju
vreme_flat
Skeniraj QR kodo in nakupuj ceneje!

QR koda Flexkom KŠTM

Monolit2go

Kako do nas

Ogled Turistične agencije Doživljaj na zemljevidu


Posavje, Sevnica, T.A. Doživljaj

 

 

Turistično informativna pisarna Sevnica in Turistična agencija Doživljaj se nahaja v kompleksu stavb nad Ljubljansko banko (nasproti Železniške postaje Sevnica). Dostop po zunanjih stopnicah ali iz gornjega večjega parkirnega prostora ob Pošti. (Trg svobode 10, 8290 Sevnica (novi del Sevnice)) 


Posavje je neformalna slovenska pokrajina ob Savi, ki zajema občine Brežice, Krško, Kostanjevica na Krki, Sevnica in od nedavnega še občini Radeče in Bistrica ob Sotli. Posledično so večja središča občinska središča, o bodočem središču pokrajine pa še tečejo pogajanja. Lega regije je velika prednost, saj leži ob desetem železniškem koridorju (München - Bukarešta) in ob avtocesti Ljubljana - Obrežje - Zagreb.

Sevnica je panoramsko zanimivo mesto v Posavju, ki leži ob sotočju reke Mirne in Save. Popotnika pritegne predvsem grajsko pobočje z lepo obnovljenim srednjeveškim gradom.

sevnica pb  sevnica stari del pb

 

Turistična agencija Doživljaj je nastala z namenom pospeševanja turizma Posavja ter obuditve duha kulturnih znamenitosti, ki počasi tonejo v pozabo. Posavje ima ogromno turističnih točk, na katere smo lahko ponosni. Tako Doživljaj vzpodbuja turizem ter aktivno sodeluje na vseh področjih v Posavju, ki se dotikajo kulture, aktivnosti v naravi, rekreacije ter turistične dejavnosti. Prizadeva za prepoznavnost Posavja, kar dokazuje tudi sodelovanje agencije na raznih sejmih doma in v tujini.
Poleg organizacije in izpeljava izletov pa najdete v agenciji tudi bogato ponudbo izdelkov, ki izhajajo iz Posavja. Avtohtoni izdelki so lahko najlepše darilo.

 

 

 

Dostop do Sevnice

 

Avtomobilski promet do Sevnice:

Iz smeri Celja (preko Zidanega Mosta in Radeč) proti Krškemu zavijemo v kraju Boštanj na rondoju levo čez reko Savo v Sevnico.

Iz smeri Krškega proti Celju zavijemo v kraju Boštanj na rondoju desno čez most na reki Savi v Sevnico.

Iz smeri Trebnjega (preko Tržišča po mirnski dolini) zavijemo v kraju Boštanj najprej levo in nato na rondoju desno čez most na reki Savi v Sevnico.

Železniški promet do Sevnice:

Iz smeri Ljubljana – Dobova (preko Zidanega Mosta) na železniško postajo Sevnica,

iz smeri Dobova – Ljubljana (preko Krškega) na železniško postajo v Sevnico, 

iz smeri Novo mesto - Sevnica (preko Trebnjega) na železniško postajo Sevnica,

iz smeri Maribor - Ljubljana/Dobova (preko Zidanega mosta) na železniško postajo Sevnica.

Avtobusni promet do Sevnice:

Med tednom enkrat dnevna povezava:

Sevnica – Tržišče – Krmelj – Šentjanž in obratno.

Letalski promet:

Letališče Ljubljana - Brnik (120km), letališče Zagreb (100km).